ÅRETS FLICKJUNIOR I DALARNA – 2017

torsdag, 12 april 2018 08:15

Årets junior i Dalarna för flickor tilldelas Carolina Sandström, Dalsjö GK med motiveringen:
Carolina har under 2017 haft en mycket bra säsong där hon har vidareutvecklats till en stabil golfspelare med goda idrottsliga resultat.

Detta som en följd av en långsiktig och målmedveten planering där hon har varit mycket seriös i hela sitt träningsupplägg, allt från golf till sin kost och fysträning, hon har tränat och tävlat flitigt under året. Carolina påbörjade under hösten sitt andra år(av totalt fyra) av studier på GCU, (Grand Canyon University, Phoenix, Arizona) i USA där hon spelar i deras Div. I-golflag, för att fortsätta utveckla sitt golfspel.


Hon är under 2017 rankad på 115:e plats på SGF Golf ranking för flickjuniorer totalt och en 17:e plats i sin åldersgrupp i Sverige. Hcp +0,4 vid årets slut. Carolina har under året vunnit Callaway Cup JMI, placerats sig 2:a på Puma/Cobra JMI och 3:a på Skandia Tour Future #1 och hon har dessutom haft flera fina placeringar i andra junior och seniortävlingar. Hon kvalificerade sig till JMI-finalen två gånger men var förhindrad att delta då den spelas när studierna i USA redan startat. Hennes bästa tävling under skolåret i USA var GCU Invitational - där hon bl.a. gjorde en HIO och hade en runda på -4 (68 slag), som totalt räckte till en 12:e plats. I september scorade hon sitt lägsta tävlingsresultat hittills i karriären, 64 slag(-8)!

Carolina är också en bra förebild för yngre juniorer som vill satsa på sin golf och hon ger alltid tillbaka så mycket hon bara kan till juniorerna på hemmaklubben. Exempelvis planerade hon årets lägerupplägg på Dalsjö GK och var instruktör på breddlägret, vidare var Carolina huvudansvarig och huvudledare för lägrets alla fyra dagar. Hon var också instruktör för olika träningsgrupper under sommaren samt instruktör för årets sommargolfskola under juli månad.

Dalarnas GDF 2018-04-11

Karin Sandström och Anders Larsson