Satsning på touren

söndag, 09 april 2017 16:16


Intensiva diskussioner kring handigolf mellan Jonas Willman, Henrik Sundell och Fredrik Lindström.

Torsdagen den 6 april hölls ett möte där några handigolfare startade sin satsning mot att få komma ut på Handigolf tour 2017. Distriktets handigolfansvarige Göran Åslund och Fredrik Lindström som är ledamot i distriktets handigolfkommitté träffade ett par spelare i Liljans herrgård vid sjön Liljan mellan Falun och Borlänge.

De två spelarna som är högintresserade av att få veta mer om Handigolf tour och som har planer på att komma ut på några av säsongens tävlingar är: - Jonas Willman, medlem i Gagnefs GK med hcp 24,8 som spelar med en underbensprotes - Henrik Sundell, medlem i Falun-Borlänge GK med hcp 28,0, som spelar med en ryggmärgsskada och är förlamad från bröstkorgen och ner Därutöver finns ytterligare en golfare som har anmält intresse av att komma ut på touren.

Det är mycket som måste tas reda på om hur det fungerar på tävlingstouren som består av sex deltävlingar och en finalomgång på olika banor i Sverige. Dessutom finns tävlingen Swedish Invitational på Bokskogens GK under augusti månad som är en tävling med stort deltagande från andra länder.

Göran fick med sig många olika frågor som måste få ett svar innan tävlandet startar. Spelarna måste ha ett EDGA-kort, veta hur man får ett Medical Pass, veta vad som gäller med handigolffordon, hur stor grad av funktionsnedsättning som krävs för deltagande och om regler om vad som gäller för att få ha caddie med sig under tävling.

Alla var nöjda med detta första möte, det första steget mot att få en helt ny dimension i livet – att få komma ut och träffa en massa nya ansikten och där bli en länk i den härliga familj som Handigolfare runt om i landet skapat.

Gruppen ser verkligen fram emot säsongen 2017

/Göran Åslund, 070-59 336 59