Nyheter från DGF

ÅRETS FLICKJUNIOR I DALARNA – 2016

torsdag, 11 maj 2017 12:03

Årets junior i Dalarna för flickor tilldelas Petronella Hjort, Falun-Borlänge GK med motiveringen:

Petronella har under 2016 haft en mycket bra säsong där hon har vidareutvecklats till en stabil golfspelare med goda idrottsliga resultat. Detta som en följd av en långsiktig och målmedveten träning där hon har varit otroligt seriös i hela sitt upplägg av allt från golfträningen till sin kost och fysträning.

ÅRETS POJKJUNIOR I DALARNA - 2016

torsdag, 11 maj 2017 11:13
William Nygård

Årets junior i Dalarna för pojkar tilldelas William Nygård, Rättviks GK med motiveringen: 

William har under 2016 med god träningsvilja och tydlig målmedvetenhet fortsatt utvecklat sitt golfspel till en resultatmässigt mycket hög nivå.

Han är under 2016 rankad på en fin 10:e plats på SGF Golf ranking för pojkar totalt och 5:e plats i hans åldersgrupp i Sverige. William har haft en framgångsrik säsong med hela två segrar på Nordea Tour Future Series på Hofors Open och Siljan Open. Han har också en seger ute i Europa på Gecko Tour på Lauro GC.

Dalarnas GDF 2017-04-05
Karin Sandström och Anders Larsson

 

Hej alla golfklubbar i Dalarnas Golfförbund!

Nu när vårsolen tittat fram och temperaturen stigit så blir den stora frågan: När öppnar drivingrangen, banan, shopen och restaurangen? Oavsett hur man har förberett sig inför golfsäsongen så är den fylld av förväntningar och det är vår uppgift att överträffa våra medlemmar, gästers och samarbetspartners förväntan ”stora som små”!

Golfspelaren i Centrum – undersökning som stöd för utveckling ( över 295 klubbar har anmält sig till medlemsundersökningen)!!!

Jag vill passa på att tipsa om Golfspelaren i Centrum som är ett medlems- och gästundersökningsverktyg i ert utvecklingsarbete på golfklubben ”från antagande till fakta”.

Medlemsundersökningen kommer att varakostnadsfri 2017 och önskar er klubb delta så anmäl intresse till mig,om ni inte redan har gjort detta.

Stort intresse för Golfens dag den 20 maj!

 

Satsning på touren

söndag, 09 april 2017 16:16


Intensiva diskussioner kring handigolf mellan Jonas Willman, Henrik Sundell och Fredrik Lindström.

Torsdagen den 6 april hölls ett möte där några handigolfare startade sin satsning mot att få komma ut på Handigolf tour 2017. Distriktets handigolfansvarige Göran Åslund och Fredrik Lindström som är ledamot i distriktets handigolfkommitté träffade ett par spelare i Liljans herrgård vid sjön Liljan mellan Falun och Borlänge.

De två spelarna som är högintresserade av att få veta mer om Handigolf tour och som har planer på att komma ut på några av säsongens tävlingar är: - Jonas Willman, medlem i Gagnefs GK med hcp 24,8 som spelar med en underbensprotes - Henrik Sundell, medlem i Falun-Borlänge GK med hcp 28,0, som spelar med en ryggmärgsskada och är förlamad från bröstkorgen och ner Därutöver finns ytterligare en golfare som har anmält intresse av att komma ut på touren.

Golfspelaren i Centrum – undersökning som stöd för utveckling.

Jag vill passa på att tipsa om Golfspelaren i Centrum som är ett medlems- och gästundersökningsverktyg i ert utvecklingsarbete på golfklubben ”från antagande till fakta”.

Medlemsundersökningen kommer att vara kostnadsfri 2017 och önskar er klubb delta så anmäl intresse till mig, om ni inte redan har gjort detta

Stort intresse för Golfens dag den 20 maj!

Över 250 klubbar har redan anmält sig till Golfens dag den 20 maj! Läs mer om Golfens dag 2017 och anmäl er på www.golfensdag.se  dock senast 1 april.

Tävlingar 2017

onsdag, 15 mars 2017 14:13
DGF Tävlingskalender är nu uppdaterad med årets tävlingar. Status på kalendern är preliminär.
Ni hittar den under fliken "Tävling" på hemsidans övre menyrad.

Stimulansbidrag för handigolf

måndag, 23 januari 2017 12:34
Hej alla klubbar i distriktet! Har er klubb funderingar på att starta verksamhet för personer med funktionsnedsättning och/eller att ni vill anpassa er bana och era förutsättningar för dessa spelare?

Ni har väl inte missat möjligheten i senaste SGF-utskicket! I så fall klicka här!

/Göran Åslund Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Handigolfansvarig Dalarnas Golfdistriktsförbund

Rapport ERFA 160915

måndag, 10 oktober 2016 09:19

Vår bankonsulent Calle Lönnberg samlade till möte för information om golfförbundets nya funktion ”Klubbrådgivare” och föreläsning om utbyggnadsprojektet på Samuesdals GK:s bana av Joakim Lindquist och Håkan Glimåker. 13 deltagare kom till en solig varm sensommardag på Samuelsdal. 

Klubbrådgivaren Stefan Janson berättade om en bred erfarenhet och massor med nytänkande. Jag är övertygad om att vi kan ta till oss mycket som ger ännu bättre service och ”value for money” för våra golfare.

Banföreläsningen berättade om hur vi vid utbyggnaden satsat majoriteten av resurserna på att få greenområden av högsta klass och hur vi valt uttalade budgetalternativ för fairways och tees. Många frågor. Calle ger med tvekan godkänt för torvningen av nya tee 16 och greenkeeper Jocke Lindqvist andas ut.

/Håkan Glimåker